
Kompatibilní verze
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal peeled
- 2 cm piece fresh turmeric peeled
- 1 stalk fresh lemongrass white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries rehydrated, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 357 kcal / 1499.2 kJ
- Protein
- 25.6 g
- Tuk
- 11.6 g
- Sacharidy
- 34.1 g
- Vláknina
- 6 g
- Nasycený tuk
- 1.6 g
- Sodík
- 3827.7 mg
Alternativní recepty
Asian-style mussels
30min
Steamed Chinese greens
30min
Miso salmon broth
40min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
1hod. 20min
Prawn dumplings (xia jiao)
1hod. 15min
Chinese greens with XO sauce
1hod. 50min
Sichuan zucchini and eggplant
1hod. 15min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2hod. 30min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Miso dressing
5min
Sambal chilli
35min