Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hirschragout
- 125 g Roggenbrot trocken, ohne Rinde, in Würfeln
- 50 g Karotten, in Stücken
- 30 g Öl
- 150 g Zwiebeln, in Spalten
- 800 g Hirschfleisch, in Würfeln (3-4 cm)
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 200 g Weißwein, trocken
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 EL Wild-Preiselbeerenkompott
- 3 Wacholderbeeren
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 Gewürznelken
- 1 - 2 Zweiglein Thymian, frisch
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch
- 20 g Butter, kalt, in Stückchen
- Pfeffer, frisch gemahlen, zum Abschmecken
Cremige Polenta
- 170 g Polenta, vorgegart (2-Minuten-Polenta)
- 500 g Wasser
- 400 g Milch
- 1 TL Salz
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 30 g Butter, in Stücken
- 6 EL Wild-Preiselbeerenkompott
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2612 kJ / 623 kcal
- Protein
- 41 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 4.7 g
Alternativní recepty
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2h
Kärntner Kasnudln
1h 45min
Hirschragout mit Wurzelallerlei und Lauchbuchteln
2 Std. 30 Min
Boef Stroganoff
50 Min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1 godz. 15 min
Ritschert
1 Std.
Rindsgulasch klassisch
3h 20min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1 Std. 40 Min
Kalbsrahmgulasch
1 Std.
Reisfleisch
2 Std. 20 Min
Schnelle cremige Polenta
25 Min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1 Std. 30 Min