Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Jehněčí rolky
- 30 gramů olivového oleje
- 10 gramů dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku
- 1 snítka tymiánu, čerstvého, pouze lístky
- 1 snítka rozmarýnu, čerstvého, pouze lístky
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 1 ¾ čajové lžičky soli
-
4
plátky jehněčí roštěné, bez kosti (každý cca 120 gramů)
nebo 4 kuřecí stehenní řízky, bez kostí a kůže - 500 gramů vody
- 500 gramů batátů, na kostičky (3 x 3 cm)
-
500
gramů černého kořenu, oloupaného, na kousky (3 cm), viz Tip
nebo 500 gramů mrkve, oloupané, na kousky (3 cm) - 4 plátky bílého sendvičového chleba, na plátky (přibližně 200 g)
Smetanová omáčka a dokončení
- 40 gramů másla
- 40 gramů hladké mouky
- 50 gramů smetany
- 50 gramů mléka
-
1
masový bujón, kostku (pro 0,5 l), rozdrobenou
nebo 1 vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty, domácí - ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- olej, na smažení
- 4 snítky tymiánu, čerstvého, na ozdobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3682 kJ / 879 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 72 g
- Tuk
- 44 g
- Vláknina
- 29 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vaječný likér se šafránem
2小时 25 分钟
Španělská bramborová omeleta
40min
Irská káva
20 min
Vejce na páře á la flamenca
25min
Profiterolky s hráškovým krémem
2h
Restované mrkvové tyčinky (400 gramů)
20 min
Hovězí pupek s houbovým karamelem a nakládanou cibulí
49h 5min
Lososová skotská vejce s omáčkou z medové hořčice
1 godz.
Krémová polenta s pórkem
1h 5min
Fenyklové lodičky plněné kuskusem
1 godz.
Mrkvový dortík
2 Std. 30 Min
Briošky (Brioches)
1h 20min