Zařízení & příslušenství
Jehněčí rolky s batátami a smetanovou omáčkou
Příprava 20min.
Celkový 50min.
4 porce
Suroviny
Jehněčí rolky
-
30 gramů olivového oleje
-
10 gramů dijonské hořčice
-
1 stroužek česneku
-
1 snítka tymiánu, čerstvého pouze lístky
-
1 snítka rozmarýnu, čerstvého pouze lístky
-
¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
-
1 ¾ čajové lžičky soli
-
4 kuřecí stehenní řízky, bez kostí a kůže4 plátky jehněčí roštěné, bez kosti (každý cca 120 gramů)
-
500 gramů vody
-
500 gramů batátů na kostičky (3 x 3 cm)
-
500 gramů mrkve, oloupané, na kousky (3 cm)500 gramů černého kořenu oloupaného, na kousky (3 cm), viz Tip
-
4 plátky bílého sendvičového chleba, na plátky (přibližně 200 g)
Smetanová omáčka a dokončení
-
40 gramů másla
-
40 gramů hladké mouky
-
50 gramů smetany
-
50 gramů mléka
-
1 vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty, domácí1 masový bujón, kostku (pro 0,5 l) rozdrobenou
-
¼ čajové lžičky soli
-
¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
-
olej na smažení
-
4 snítky tymiánu, čerstvého (volitelně) na ozdobu
Obtížnost
obtížné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
34 g
Kalorie
3682 kJ /
879 kcal
Tuk
44 g
Vláknina
29 g
Sacharidy
72 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Velikonoční menu II.
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Polenta s čedarem
15min.
První špenát
35min.
Jablečná přesnídávka
25min.
Parmazánové krekry z mandlové dužiny
1hod. 20min.
Pomalu vařená cizrna
14hod. 40min.
Majonéza z červené čočky
11hod. 15min.
Skořicové koblížky, pivní pěna, povidla
3hod. 20min.
Ječná mouka
5min.
Matcha pralinky se zázvorem
Žádné hodnocení
Rýžový dort se sladkou fazolovou pastou adzuki
Žádné hodnocení
Křupavoučký květák
1hod.
Pomalu vařená kuřecí polévka pho
5hod. 20min.