Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 280 g di pasta secca tipo penne (tempo di cottura 11-14 minuti)
- 300 g di cimette di cavolfiore
-
140
g di scamorza affumicata a pezzi
nebo 140 g di Gruviera a pezzi - 40 g di burro + q.b.
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 60 g di prosciutto cotto a cubetti (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2556 kJ / 611 kcal
- Protein
- 26 g
- Sacharidy
- 71 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 14 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 1 mg
Alternativní recepty
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 Min
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 Min
Pasta broccoli e acciughe
40 Min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 Min
Orecchiette alle cime di rapa
4 Std.
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1 Std.
Tubettini al pesto con fagiolini e patate
55 Min
Orecchiette ai broccoli
2 Std. 40 Min
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1 Std. 20 Min
Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)
1 Std. 20 Min