Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 carciofi puliti, a fettine ed immersi in una ciotola con acqua e limone
- 400 di scarola pulita, a listarelle
- 400 di patate novelle, pelate e a cubetti (1x1 cm)
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 990.8 kJ / 236.8 kcal
- Protein
- 9.8 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 12.3 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 7.4 g
- Sodík
- 181.8 mg
Alternativní recepty
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1u.
Gattò di patate (TM6)
1 godz. 30 min
Pasta con pesto di carciofi
30 min
Minestra di pasta, patate e cozze
40min
Zuppa di patate e carciofi
1u.
Polpette di fave e pecorino
40min
Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.
1h 10 min
Zuppa frantoiana
45min
Zuppetta di ceci
45min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Lenticchie speziate in umido
1 godz. 30 min
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1u.