Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 11 oz dried green lentils
- water, for soaking
Falafel
- 6 oz yellow onions, cut into wedges
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tip)
- 1 tsp salt
- 11 oz vegetable oil, for shallow frying
Vegetables
- 7 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
-
11
oz red cabbage, cored, in pieces (2 in.)
nebo 11 oz white cabbage, cored, in pieces (2 in.) - 14 oz water
- 11 oz sweet potatoes, diced (½ in.)
- 11 oz broccoli florets
Dressing and Assembly
- 7 oz plain yogurt
- 2 tsp honey
- 4 tsp lemon juice
- ⅛ tsp salt
- 1 pinch white pepper
- 5 fresh chives, cut into pieces
- 4 oz baby spinach
-
fresh cilantro leaves, to garnish
nebo fresh parsley leaves, to garnish - 2 tbsp pomegranate arils/seeds (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 69 g
- Tuk
- 7 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 17 g
- Sodík
- 833 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45 min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45 min
Mediterranean Farro Salad
1sa 35 dk
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Southwest Quinoa
40 min
Gochujang Ramen Noodles
30 min