Je potřeba použít Kryt mixovacích nožů.

K přípravě tohoto receptu potřebujete Kryt mixovacích nožů. Zjistit více

Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
TM6

Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce

4.6 ( 18 hodnocení )

Suroviny

  • 10 juniper berries
  • 6 allspice berries
  • 2 tsp pink peppercorns
  • 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 2 garlic cloves
  • 20 g gin of choice (see Tips)
  • sea salt to season
  • water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder

Gin and peppercorn sauce

  • 50 g eschalots
  • 2 tsp pink peppercorns
  • 50 g gin of choice
  • 1 tsp white wine vinegar
  • 1 tbsp oil to fry
  • 100 g unsalted butter plus an extra 1 tbsp
  • 2 egg yolks
  • mixed salad leaves to serve
  • salt to taste

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
635.9 kcal / 2670.6 kJ
Protein
44.8 g
Tuk
51.2 g
Sacharidy
0.8 g
Vláknina
0.4 g
Nasycený tuk
23 g
Sodík
118.7 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty