Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 juniper berries
- 6 allspice berries
- 2 tsp pink peppercorns
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 20 g gin of choice (see Tips)
- sea salt, to season
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
Gin and peppercorn sauce
- 50 g eschalots
- 2 tsp pink peppercorns
- 50 g gin of choice
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tbsp oil, to fry
- 100 g unsalted butter, plus an extra 1 tbsp
- 2 egg yolks
- mixed salad leaves, to serve
- salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2670.6 kJ / 635.9 kcal
- Protein
- 44.8 g
- Sacharidy
- 0.8 g
- Tuk
- 51.2 g
- Nasycený tuk
- 23 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 118.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Béarnaise sauce
20 Min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 Std. 20 Min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1 Std. 5 Min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45 Min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 Std. 20 Min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1h 30min
Lemon caper butter
10 min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min