Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 juniper berries
- 6 allspice berries
- 2 tsp pink peppercorns
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 20 g gin of choice (see Tips)
- sea salt, to season
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
Gin and peppercorn sauce
- 50 g eschalots
- 2 tsp pink peppercorns
- 50 g gin of choice
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tbsp oil, to fry
- 100 g unsalted butter, plus an extra 1 tbsp
- 2 egg yolks
- mixed salad leaves, to serve
- salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2670.6 kJ / 635.9 kcal
- Protein
- 44.8 g
- Sacharidy
- 0.8 g
- Tuk
- 51.2 g
- Nasycený tuk
- 23 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 118.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2h 5min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1 godz. 5 min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Sous-vide asparagus with poached eggs
1 godz. 5 min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2h
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10 min
Poached eggs using blade cover
30min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15 min
Poached eggs with blade cover
30min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min