Sichuan zucchini and eggplant
TM6 TM5 TM31

Sichuan zucchini and eggplant

4.3 (14 hodnocení)

Suroviny

  • 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
  • 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
  • 2 tsp sea salt
  • 40 g soy sauce
  • 80 g brown sugar
  • 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
  • 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
  • 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
  • ½ tsp Chinese five spice powder
  • 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
  • 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
  • 2 cm piece fresh ginger
  • 4 garlic cloves
  • 2 tbsp cornflour
  • 220 g black rice
  • 1000 g water
  • 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
  • 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
  • 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
  • sesame seeds, to garnish
  • kimchi, to serve

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
2351.7 kJ / 559.9 kcal
Protein
12 g
Sacharidy
69.1 g
Tuk
28 g
Nasycený tuk
4.1 g
Vláknina
10.5 g
Sodík
2065.7 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty