Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
- 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 40 g soy sauce
- 80 g brown sugar
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
- 2 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp cornflour
- 220 g black rice
- 1000 g water
- 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
- sesame seeds, to garnish
- kimchi, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2351.7 kJ / 559.9 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 69.1 g
- Tuk
- 28 g
- Nasycený tuk
- 4.1 g
- Vláknina
- 10.5 g
- Sodík
- 2065.7 mg
Alternativní recepty
Teriyaki salmon bowl
1 Std. 15 Min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 Std. 35 Min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Soba noodle and tofu salad
35min
Palak paneer
45min
Korean Bo ssam
29h 20 min
One whole cauliflower
45min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 Std. 30 Min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 min