Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 g extra virgin olive oil, plus an extra 1 tbsp
- 600 g leeks, light green and white part only, cut into 3 cm discs
- sea salt, to season
- 7 long red chillies, 6 x cut in halves, deseeded if preferred, 1 x sliced to garnish
- 250 g onion, cut into halves
- 6 garlic cloves
- 45 g fresh ginger, peeled and cut into slices
- 2 stalks lemongrass, white part only, sliced and woody layers removed
- 2 makrut lime leaves, torn
- 3 tomatoes (approx. 300 g), cut into pieces
- 1 tbsp ground coriander
- 400 g coconut milk
- 45 g fish sauce (vegan, if preferred)
- 30 g freshly squeezed lime juice
- 1 lime, wedges to serve
- cooked rice, to serve
- roti, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2368.3 kJ / 566 kcal
- Protein
- 9.3 g
- Sacharidy
- 52.1 g
- Tuk
- 33.6 g
- Nasycený tuk
- 16.8 g
- Vláknina
- 7 g
- Sodík
- 945.4 mg
Alternativní recepty
Tuscan bean soup
40min
Pumpkin tahini smash
40min
Ancho chilli bean bowl
1h
Ratatouille
40min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 godz. 10 min
Yasai miso ramen
35min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Chilli mussels with risoni
35min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1h
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min
Sichuan zucchini and eggplant
1 Std. 15 Min
Mushroom bolognaise
45 Min