Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Plum sauce
- 80 g water
- 500 g fresh dark red plums, stones removed
- 2 garlic cloves
- 60 g apple cider vinegar
- 1 tsp star anise
- 100 g raw sugar
- 1 tbsp tamari
- ½ tsp sea salt
- 4 dried pitted prunes
- 1 cm piece fresh ginger
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ tsp Chinese five spice
Meatballs
- 1 slice bread, roughly torn
- 3 spring onions/shallots, cut into quarters
- 500 g pork mince
- 1 egg
- ¼ tsp ground black pepper
Plum glaze
- 100 g water
- 70 g tamari
- 1 tbsp Sriracha sauce
- 20 g rice wine vinegar
- 10 g cornflour
Rice
- 300 g jasmine rice
- 20 g peanut oil
- 480 g water
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3145 kJ / 748.8 kcal
- Protein
- 35.3 g
- Sacharidy
- 100.1 g
- Tuk
- 20.8 g
- Nasycený tuk
- 6.5 g
- Vláknina
- 4.9 g
- Sodík
- 2195.9 mg
Alternativní recepty
Asian-style pork noodles
1 Std.
Chicken teriyaki
20min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Sweet and sour pork
40 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3h 5min