Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 laukur (u.þ.b. 180 g), skorinn í tvennt
- 40 g ólífuolía
- 1 tsk engifer, malað
- 1 tsk kóríander, malað
- 1 tsk malað cumin
- 1 tsk paprika, möluð
- ½ tsk svartur pipar, til að skreyta
- ½ tsk kanill
- ½ tsk túrmerik, malað
- ¼ tsk chiliduft
- ¼ tsk múskat, malað
- 750 g vatn
- 2 msk grænmetiskraftur (sjá ráð)
- 100 g rauðar linsubaunir (sjá ráð)
- 800 g hakkaðir tómatar í dós
- 1 hnífsoddur salt, eftir smekk
- 3 stöngull kóríander lauf, fersk, til skreytingar
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 1099.3 kJ / 261.8 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Sacharidy
- 26.9 g
- Tuk
- 11.3 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 8.6 g
- Sodík
- 329 mg