Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g laukur, skorinn til helminga
- 20 g smjör
-
1000
g ferskar grænar baunir
nebo 1000 g grænar baunir, frosnar - 600 g vatn
-
1
msk kjúklingakraftur, heimagerður
nebo 1 kjúklingakraftur, teningur (fyrir 0,5 l) - 200 g sýrður rjómi
- 2 hnífsoddur svartur pipar, nýmalaður, smakkið til
- ½ tsk fínt salt, smakkið til
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 8 g