Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 hvítlauksrif
- 50 g laukur, skorinn í fernt
-
30
g ósaltað smjör, í teningum
nebo ólífuolía - 700 g tómatar, skornir í tvennt
- 70 g tómatpúrra
- 1 tsk salt
- 1 tsk sykur
- 1 tsk oregano, þurrkað
- 500 g vatn
-
1
kúfuð tsk kraftur
nebo 1 kraftur (fyrir 0,5 l), í bitum - 100 g rjómi
- 2 - 4 basilika, fersk, (blöðin) eða meira eftir smekk
- 1 stöngull fersk steinselja, aðeins blöðin
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 792.3 kJ / 189.4 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 11.6 g
- Tuk
- 15.8 g
- Nasycený tuk
- 9.6 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 641.9 mg