Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kjötbollur
- ólífuolíusprey, til að smyrja
- 100 g möndlur, með hýði
- 1 msk ítölsk kryddblanda
- ½ tsk sjávarsalt
- ½ tsk svartur pipar
- 1 egg
- 500 g nautahakk
Súpa
- 1 laukur, skorið í tvennt (u.þ.b. 150 g)
- 2 hvítlauksrif
- ½ rauð paprika, í bitum
- 30 g extra virgin ólífuolía
- 800 g tómatar, skornir í fernt
- 150 g sveppir, skornir í tvennt
- 100 g tómatpúrra
- 100 g vatn
- 2 msk kjúklingakraftur eða kjúklingakraftsmauk (sjá ráð)
- 2 tsk ítölsk kryddblanda
- 1 tsk hunang
- 1 tsk balsamikedik
- 2 stykki kúrbítur, skornir í strimla (núðlur)
- parmesan ostur
- brauð, til að bera fram með (má sleppa)
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 1879.8 kJ / 447.6 kcal
- Protein
- 31.4 g
- Sacharidy
- 13.4 g
- Tuk
- 28.2 g
- Nasycený tuk
- 7.7 g
- Vláknina
- 7.7 g
- Sodík
- 1450.4 mg