Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 g nípur, skornar í bita (3 cm)
- 60 g laukur, skorinn í tvennt
- 1 tsk karrý (td Madras)
-
50
g ósaltað smjör, í teningum
nebo 50 g ólífuolía -
750
g grænmetissoð
nebo 750 g kjúklingasoð - ½ tsk sjávarsalt, eða eftir smekk
- 1 hnífsoddur svartur pipar, eða eftir smekk
- 20 g rjómi (volitelně)
- 60 g brauðteningar (volitelně)
- 1 kúfuð msk graslaukur, í bitum (3 mm) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 730 kJ / 174 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Sacharidy
- 13.3 g
- Tuk
- 12.4 g