Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 stönglar steinseljulauf, fersk, aðeins blöð
- 1 stöngull fersk basilíka, aðeins blöð (má sleppa)
- 1 laukur, skorinn í tvennt
- 3 hvítlauksrif
- 50 g ólífuolía
- 400 g maukaðir tómatar, úr dós
- 2 tsk grænmetiskraftur (sjá ráð)
- 650 g vatn
- 50 g tómatpúrra
- ½ tsk salt (valfrjálst)
- 400 g blandað grænmeti (t.d. kartöflur, gulrót, sveppir, sellerí), sneitt eða skorið í bita (sjá ráð)
- 400 g borlotti baunir (úr dós), síið vökvann frá og skolið (u.þ.b. 250 g)
- 100 g pasta skeljar
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 1076.2 kJ / 256.2 kcal
- Protein
- 9.1 g
- Sacharidy
- 29.4 g
- Tuk
- 9.4 g
- Nasycený tuk
- 1.6 g
- Vláknina
- 8 g
- Sodík
- 548.3 mg