Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g laukur, skorinn í tvennt
- 1 hvítlauksrif (má sleppa)
- 500 g kúrbítur, skorið í bita
- 500 g vatn
- 1 msk grænmetiskraftur (sjá ráð)
- ½ tsk salt
- 1 hnífsoddur svartur pipar
- 10 g smjör, saltað eða ósaltað
- 40 g rjómaostur
- salt, eftir smekk
- svartur pipar, eftir smekk
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 332.6 kJ / 79.2 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 3.3 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 3.6 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 685 mg