Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g epli, afhýdd, kjarnhreinsuð, skorin í fernt
- 850 g vatn
- 15 g engiferrót, afhýdd, skorin í sneiðar (2 mm)
- 110 g laukur, fjórðungur
- 55 g ósaltað smjör, í teningum
- 150 g sellerýstilkur, skorið í bita (u.þ.b. 2 stilkar)
- 400 g gulrót, skorið í bita (u.þ.b. 4 gulrætur)
-
1
grænmetiskraftur, teningur
nebo 1 tsk grænmetiskraftur - 400 g kjúklingabaunir, í dós, skolið, síið vökvann frá (1 x 400 g dós)
- ½ - 1 tsk sjávarsalt, eftir smekk
- ¼ tsk svartur pipar, nýmalaður, eða eftir smekk
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Sacharidy
- 26.8 g
- Tuk
- 14.1 g