Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů oleje
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 čajová lžička sladké červené papriky
- 4 kuřecí stehna, s kůží a kostí
- 200 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 200 gramů červeného vína, suchého
- 200 gramů sušené šunky, na kostičky
-
řepkový olej
nebo kokosový olej, na vymazání - 400 gramů hlaviček čerstvých žampiónů
- 300 gramů hovězího vývaru
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- 30 gramů vody
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- bageta pro podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3232 kJ / 772 kcal
- Protein
- 59 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 52 g
- Nasycený tuk
- 24 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 20367 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Masové kuličky s pikantním sýrem a bramborami
1h
Malajské kokosové kuře
10 Std.
Trhací chléb s vejci a sušenými rajčaty
1h 30min
Slaný koláč s tuňákem, vejci a kapary
1h
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6 godz. 45 min
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
1h 10min
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
1h 15 min
Krevetová polévka s chorizem a bramborami
40min
Korejské vepřové kotlety s pikantní rýží a pak choi
1 godz. 5 min
Housky bao se zbylým masem a omáčkou hoisin
1h 30min
Boloňské ragú
1h 15 min
Guláš z vepřové panenky
40min