
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů oleje
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 čajová lžička sladké červené papriky
- 4 kuřecí stehna, s kůží a kostí
- 200 gramů cibule napůl
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 200 gramů červeného vína suchého
- 200 gramů sušené šunky, na kostičky
-
řepkový olej
nebo kokosový olej na vymazání - 400 gramů hlaviček čerstvých žampiónů
- 300 gramů hovězího vývaru
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- 30 gramů vody
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- bageta pro podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 772 kcal / 3232 kJ
- Protein
- 59 g
- Tuk
- 52 g
- Sacharidy
- 11 g
- Vláknina
- 3 g
- Nasycený tuk
- 24 g
- Sodík
- 20367 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Jehněčí kotlety se smetanovou omáčkou
3hod.
Grilované kuře s mrkvovým kuskusem
1hod. 40min
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2hod.
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1hod. 30min
Hovězí Stroganoff
35min
Hovězí kari s kokosovými roti (Kuruma Iraichchi)
2hod. 10min
Masové kuličky ve španělské omáčce
30min
Vepřová krkovice s houskovým knedlíkem a zelím
3hod.
Pomalu vařené krémové krůtí s houbami
4hod.
Bramborová kari polévka
35min
Guláš z vepřové panenky
40min