Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 gramů vody
- 700 gramů mrkve, neoloupané, na 5cm kousky
- 1 čajová lžička extra panenského olivového oleje (viz Tip)
- 700 gramů brambor, neoloupaných, podobné velikosti (viz Tip)
- 400 gramů cukety, na 3mm plátky
-
15
gramů čerstvého rozmarýnu, jen jehliček
nebo ¾ čajové lžičky mletého sušeného rozmarýnu - 20 gramů čerstvé petržele, jen lístků
- 3 - 3 ½ čajové lžičky soli
- 80 gramů extra panenského olivového oleje
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
-
400
gramů rajčat v plechovce
nebo 400 gramů rajčat, zralých, na kousky - 20 lístků čerstvé bazalky
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1300 kJ / 310.7 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 16.2 g
- Nasycený tuk
- 2.6 g
- Vláknina
- 9 g
- Sodík
- 2440 mg
Alternativní recepty
Miso marináda
10min
Jehněčí kotlety se smetanovou omáčkou
3 Std.
Grilované kuře s mrkvovým kuskusem
1 godz. 40 min
Mexický quinoa salát
30 min
Plněné cukety s rajčatovou rýží
1 godz. 40 min
Bylinková polévka s vejci
30 min
Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem
16h 20min
Marocké kuřecí maso s kuskusem
45min
Pečené fazole
1h 25min
Tilápie s červeným kari
40min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1hod.
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35min