Kompatibilní verze
Pečená zelenina s rajčatovou omáčkou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 gramů vody
- 700 gramů mrkve, neoloupané, na 5cm kousky
- 700 gramů brambor, neoloupaných, podobné velikosti (viz Tip)
- 1 čajová lžička extra panenského olivového oleje (viz Tip)
- 400 gramů cukety, na 3mm plátky
-
15
gramů čerstvého rohlíku, jen jehliček
nebo ¾ čajové lžičky mletého sušeného rozmarýnu, jen jehliček - 80 gramů extra panenského olivového oleje
- 20 gramů čerstvé petržele, jen lístků
- 3 čajové lžičky soli
-
400
gramů rajčat v plechovce
nebo 400 gramů rajčat - 100 gramů cibule, napůl
- 20 lístků čerstvé bazalky
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1300 kJ / 310.7 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 16.2 g
- Nasycený tuk
- 2.6 g
- Vláknina
- 9 g
- Sodík
- 2440 mg
Alternativní recepty
Cuketové lasagne s mletým masem
50min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h
Květákovo-špenátové lasagne
1 Std. 45 Min
Veggie „Burritos“
20 Min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1h
Gnocchi s rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmazánem
30min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min
Špaldový salát
20 Min
Plněné cukety s rajčatovou rýží
1h 40min
Pečené fazole
1u. 25min
Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou
40 min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35min