Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g bakłażana, obranego, przekrojonego na pół
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia bakłażana
- 2 ząbki czosnku
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g cebuli dymki, drobno pokrojonej
- Nutriční hodnoty
- na 1 słoik
- Kalorie
- 897.9 kJ / 214.6 kcal
- Protein
- 3.5 g
- Sacharidy
- 19.4 g
- Tuk
- 15.5 g
- Nasycený tuk
- 2.3 g
- Vláknina
- 8.8 g
- Sodík
- 593.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min
Gremolata z parmezanem
5 Min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Pasta z topinamburu
35min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35min
Topinambur po prowansalsku
50 Min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Pasta z bakłażana
55min