Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto na pizzu
- 30 gramů olivového oleje, plus navíc za vymazání
- 220 gramů vody, pokojové teploty
- 1 čajová lžička cukru
-
20
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 2 čajové lžičky instantního droždí (8 gramů) - 400 gramů chlebové mouky
- 1 čajová lžička soli
Náplň a dokončení
- 100 gramů cukety, neoloupané, s odstraněnými konci
- 120 gramů červené cibule, svisle rozpůlené (1 malá cibule)
- 80 gramů hlaviček čerstvých žampiónů, (5–6 hub)
- 100 gramů žluté papriky, na 2 klínky, bez semínek a bílých částí
- 100 gramů červené papriky, na 2 klínky, bez semínek a bílých částí
- 200 gramů sekaných rajčat v plechovce
-
200
gramů strouhané mozzarelly
nebo 200 gramů strouhaného sýra, na pizzu (viz Tip) - 2 - 3 špetky soli, podle chuti
- 2 - 3 špetky mletého černého pepře, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2496 kJ / 596 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 74 g
- Tuk
- 20 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 8.2 g
- Sodík
- 696 mg
Alternativní recepty
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Plněná rajčata
25 min
Veganský zeleninový koláč s cizrnovou moukou
1 Std. 5 Min
Avgolemono (řecká citrónová polévka)
35 min
Květy černého bezu smažené v těstíčku
30 min
Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly
1 Std.
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 min
Mexické fazole s krustou z polenty
1 Std.
Veganské máslo
2h
Omáčka puttanesca
45 min
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35 min
Fazole po bretaňsku
35 min