Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu, jen lístky
- 100 gramů cibule, na čtvrtky
- 35 gramů olivového oleje, plus navíc 1 polévková lžíce
- 250 gramů máslové dýně, oloupané, na kousky (3–4 cm)
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 480 gramů konzervované bílé cizrny, scezené, okapané (2x plechovka po 400 g)
- 6 sušených rajčat, v oleji, scezených, na kousky (5 mm)
- 1 sušený bobkový list
- 1 polévková lžíce mletého kmínu
- 1 polévková lžíce harissa omáčky (volitelně)
- 1 čajová lžička mleté skořice
- ½ čajové lžičky kurkumy
-
1
zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 800 gramů vařící vody
- 100 gramů fety
- 1 citrón, pouze jemně nastrouhanou kůru
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 150 gramů kadeřavé kapusty, na kousky, bez košťálu
- čerstvý koriandr, na ozdobu
- 2 čajové lžičky fenyklových semínek, opražených
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1529 kJ / 368 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 26 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Sodík
- 1041 mg
Alternativní recepty
Kokosový Dhal
20 Min
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Musaka z červené čočky
2h 20min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 min
Cuketové lasagne se sýrem
1h
Cuketový bowl s tofu
40min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Kari ze špičatého zelí
35min
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35min
Low carb květákovo-kuřecí kari
45min