Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
TM6 TM5

Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou

4.8 (13 hodnocení)

Suroviny

  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu, jen lístky
  • 100 gramů cibule, na čtvrtky
  • 35 gramů olivového oleje, plus navíc 1 polévková lžíce
  • 250 gramů máslové dýně, oloupané, na kousky (3–4 cm)
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 480 gramů konzervované bílé cizrny, scezené, okapané (2x plechovka po 400 g)
  • 6 sušených rajčat, v oleji, scezených, na kousky (5 mm)
  • 1 sušený bobkový list
  • 1 polévková lžíce mletého kmínu
  • 1 polévková lžíce harissa omáčky (volitelně)
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený
    nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
  • 800 gramů vařící vody
  • 100 gramů fety
  • 1 citrón, pouze jemně nastrouhanou kůru
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 150 gramů kadeřavé kapusty, na kousky, bez košťálu
  • čerstvý koriandr, na ozdobu
  • 2 čajové lžičky fenyklových semínek, opražených

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1529 kJ / 368 kcal
Protein
12 g
Sacharidy
19 g
Tuk
26 g
Nasycený tuk
6 g
Sodík
1041 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty