Zařízení & příslušenství
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
Příprava 15min.
Celkový 45min.
4 porce
Suroviny
-
1 stroužek česneku
-
1 polévková lžíce čerstvého tymiánu jen lístky
-
100 gramů cibule na čtvrtky
-
35 gramů olivového oleje plus navíc 1 polévková lžíce
-
250 gramů máslové dýně oloupané, na kousky (3–4 cm)
-
½ čajové lžičky soli
-
¼ čajové lžičky mletého černého pepře
-
480 gramů konzervované bílé cizrny scezené, okapané (2x plechovka po 400 g)
-
6 sušených rajčat, v oleji scezených, na kousky (5 mm)
-
1 sušený bobkový list
-
1 polévková lžíce mletého kmínu
-
1 polévková lžíce harissa omáčky (volitelně)
-
1 čajová lžička mleté skořice
-
½ čajové lžičky kurkumy
-
1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) rozdrobený
-
800 gramů vařící vody
-
100 gramů fety
-
1 citrón pouze jemně nastrouhanou kůru
-
1 čajová lžička mletého koriandru
-
150 gramů kadeřavé kapusty na kousky, bez košťálu
-
čerstvý koriandr na ozdobu
-
2 čajové lžičky fenyklových semínek opražených
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
1041 mg
Protein
12 g
Kalorie
1529 kJ /
368 kcal
Tuk
26 g
Nasycený tuk
6 g
Sacharidy
19 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Rychlé večeře na zahřátí
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25min.
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1hod. 20min.
Lilkové ragú s cizrnou
45min.
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min.
Kari ze špičatého zelí
35min.
Čočka na kari s dýní v páře
1hod. 15min.
Květákový steak s pyré z máslových fazolí
25min.
Bramborové curry s květákem
1hod. 10min.
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16hod.
Musaka z červené čočky
2hod. 20min.
Cizrnové kuličky s dýní
25min.
Čočkovo-dýňová polévka
1hod.