Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g basmati rice
- 20 g chickpea (besan) flour
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 1 pinch asafoetida (see Tips)
- 300 g red onion, cut into quarters
- 3 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp sea salt
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 10 g ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp green mango powder (see Tips)
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- 800 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 20 g lemon juice
- 2 tbsp raisins, to garnish (optional)
- natural yoghurt, to garnish
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into thin slices, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1648.8 kJ / 392.5 kcal
- Protein
- 14.7 g
- Sacharidy
- 40.8 g
- Tuk
- 16 g
- Nasycený tuk
- 6.8 g
- Vláknina
- 14.2 g
- Sodík
- 1324.6 mg
Alternativní recepty
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Ras el hanout
10min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20min
Lemon Rice
15min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 godz.
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 godz.
Chhole (chickpea curry)
35min
Vegetable Sambar
35min
Gluten-free Vegan Lasagne
2h 20min
Delicious coconut dhal (6 months+)
30 min