Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů dýně Hokkaidó, včetně slupky, na velké kusy (cca 5 cm)
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 ½ polévkové lžíce medu
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce sezamových semínek, bílých
- 30 gramů mandlí
- 200 gramů quinoy
- 400 gramů vody
- 2 špetky černého pepře, čerstvě umletého
- 50 gramů baby špenátu, čerstvého
- 30 gramů oleje z vlašských ořechů
- 15 gramů citrónové šťávy
- 2 jarní cibulky, na kousky (cca 5 cm)
- 2 polévkové lžíce čerstvé máty, lístků
- 1 granátové jablko, vyloupaná zrníčka
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2124 kJ / 507 kcal
- Protein
- 11.5 g
- Sacharidy
- 50.3 g
- Tuk
- 27.8 g
- Vláknina
- 8.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1 Std.
Lilkové rolky plněné sýrem paneer s červenou čočkou a jogurtovým dipem
40 Min
Paprika a pórek s balzamikem
30min
Kešu pomazánka s bylinkami
8u. 10min
Karibské kari
45min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30min
Quinoa tabouleh
12 godz. 40 min
Kokosový Dhal
20min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 Min
Musaka z červené čočky
2 Std. 20 Min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min
Lilkové ragú s cizrnou
45min