Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů dýně Hokkaidó, včetně slupky, na velké kusy (cca 5 cm)
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 ½ polévkové lžíce medu
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce sezamových semínek, bílých
- 30 gramů mandlí
- 200 gramů quinoy
- 400 gramů vody
- 2 špetky černého pepře, čerstvě umletého
- 50 gramů baby špenátu, čerstvého
- 30 gramů oleje z vlašských ořechů
- 15 gramů citrónové šťávy
- 2 jarní cibulky, na kousky (cca 5 cm)
- 2 polévkové lžíce čerstvé máty, lístků
- 1 granátové jablko, vyloupaná zrníčka
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2124 kJ / 507 kcal
- Protein
- 11.5 g
- Sacharidy
- 50.3 g
- Tuk
- 27.8 g
- Vláknina
- 8.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min
Salát z quinoy s cuketou a mrkví
1hod. 35min
Celozrnná rýže s limetkou a pestem
45min
Dýňový salát s jablky a ředkvičkami
10min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1h
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1h
Extra ořechovo-semínková granola
1h 40min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h
Batátové lívance s chilli salsou
40 Min
Dýňový hummus
1h