Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů dýně Hokkaidó, včetně slupky, na velké kusy (cca 5 cm)
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 ½ polévkové lžíce medu
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce sezamových semínek, bílých
- 30 gramů mandlí
- 200 gramů quinoy
- 400 gramů vody
- 2 špetky černého pepře, čerstvě umletého
- 50 gramů baby špenátu, čerstvého
- 30 gramů oleje z vlašských ořechů
- 15 gramů citrónové šťávy
- 2 jarní cibulky, na kousky (cca 5 cm)
- 2 polévkové lžíce čerstvé máty, lístků
- 1 granátové jablko, vyloupaná zrníčka
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2124 kJ / 507 kcal
- Protein
- 11.5 g
- Sacharidy
- 50.3 g
- Tuk
- 27.8 g
- Vláknina
- 8.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tortilly s fazolovou pomazánkou
1 godz. 45 min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 Min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 Min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50 Min
Salát z nových brambor, chřestu a vajec s koprovým pestem
40 Min
Dýňový salát s rukolou a kuličkami labneh
13 godz. 30 min
Chřestovo - mrkvové kari
35 Min
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1 godz. 40 min
Zeleninové kari s rýží
1 godz.
Lilkové ragú s cizrnou
45 Min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1 godz.
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 Min