Kompatibilní verze
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 30 g blanched almonds
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 60 g fresh mint leaves, roughly chopped
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- 6 pitta breads, for serving (see tip)
- houmous, for serving (see tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2474.6 kJ / 591.5 kcal
- Protein
- 16.6 g
- Sacharidy
- 69.1 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 12.4 g
- Sodík
- 1318.1 mg
Alternativní recepty
Dairy-free Cashew Nut Spread
12h 10min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 Min
Hummus with Peas and Beans
25 Min
Focaccia
3 Std.
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
15 Min
Celeriac Remoulade (TM6)
Žádné hodnocení
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35 Min
Black Bean and Avocado Wrap
15 Min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3 Std. 20 Min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9u.
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min