Kompatibilní verze
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 30 g blanched almonds
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 60 g fresh mint leaves, roughly chopped
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- 6 pitta breads, for serving (see tip)
- houmous, for serving (see tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2474.6 kJ / 591.5 kcal
- Protein
- 16.6 g
- Sacharidy
- 69.1 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 12.4 g
- Sodík
- 1318.1 mg
Alternativní recepty
Broccoli and Apple Salad
5min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2u. 5min
Raw Asian Salad
10min
Sumac-spiced Houmous
5min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Pea and Mint Risotto
40 min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25 min
Mexican Quinoa Salad
30 min