![Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f85e860b2d94baf2b6e549be553771d/Derivates/4456f545c631cc1db11ae13b242e24247be73736.jpg)
Kompatibilní verze
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 30 g blanched almonds
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 60 g fresh mint leaves, roughly chopped
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- 6 pitta breads, for serving (see tip)
- houmous, for serving (see tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2474.6 kJ / 591.5 kcal
- Protein
- 16.6 g
- Sacharidy
- 69.1 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 12.4 g
- Sodík
- 1318.1 mg
Alternativní recepty
Rich Tomato Sauce
30min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min
Mushroom Wellington
2 godz. 20 min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Satay Tofu Kebabs
1 Std. 5 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 Std.