Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
TM6 TM5 TM31

Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad

5.0 (10 hodnocení)

Suroviny

  • 200 g dried chickpeas
  • water, for soaking
  • 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
  • 150 g onions, quartered
  • 50 g olive oil
  • 2 tsp ground cumin
  • 70 g breadcrumbs
  • 1 Tbsp tahini
  • 2 ½ tsp fine sea salt
  • 30 g blanched almonds
  • 15 g red wine vinegar
  • 1 tsp sugar
  • 60 g fresh mint leaves, roughly chopped
  • 300 g cherry tomatoes, halved
  • 70 g pomegranate seeds
  • 6 pitta breads, for serving (see tip)
  • houmous, for serving (see tip)

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
2474.6 kJ / 591.5 kcal
Protein
16.6 g
Sacharidy
69.1 g
Tuk
30 g
Nasycený tuk
4 g
Vláknina
12.4 g
Sodík
1318.1 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty