Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 750 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter, weich, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Grieß, Hartweizen
- 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 526 kJ / 126 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 3 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 103 mg
Alternativní recepty
Gebackene Leberknödel
2j
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1j
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Grammelknödel
1j 30 menit
Leberknödel
55 Min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1j
Wurstknödel
1j 20 menit
Grießnockerl
30 min
Waldviertler Knödel
1j
Serviettenknödel
1h 10 min