
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 750 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter weich, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Grieß, Hartweizen
- 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 126 kcal / 526 kJ
- Protein
- 3 g
- Tuk
- 3 g
- Sacharidy
- 22 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Sodík
- 103 mg
Alternativní recepty
Grammelknödel
1h 30min
Grießnockerl
30min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Wurstknödel
1h 20min
Waldviertler Knödel
1h
Gebackene Erdäpfelnudeln
1h 20min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Leberknödel
55min
Rehragout
1h 15min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Serviettenknödel
1h 10min