Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polenta
- 30 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 750 g Wasser
- 15 g Butter
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
nebo 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 150 g Polenta-Grieß (Maisgrieß)
Letscho
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 35 g Rapsöl
- 30 g Tomatenmark
- ½ TL Paprikapulver, rosenscharf
- 120 g Wasser
- 500 g rote, grüne und gelbe Paprikaschoten, in Stücken
-
½
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
nebo 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht -
300
g Cocktailtomaten, geviertelt
nebo 300 g stückige Tomaten (Dose) - ¼ TL Zucker
- ½ TL Salz
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Basilikum, getrocknet
Fertigstellung der Polenta
- 20 g Butterschmalz zum Braten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2241 kJ / 536 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 91 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 33.6 g
- Sodík
- 476 mg
Alternativní recepty
Nockerl / Spätzle
20 Min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50 min
Polentaschnitten mit Gemüse
45 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1 Std. 5 Min
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
45 min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 godz.
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Polenta mit Spinat und Käse
1 godz.
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1 godz.
Kas-Press-Knödel
45 min