Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta di mandorle
- 200 g di mandorle pelate
- 200 g zucchero
-
50
g di limoncello
nebo 50 g di liquore Strega
Pasta frolla
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 200 g di zucchero
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 3 uova
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 bustina di zucchero vanigliato
-
150
g di confettura di ciliegie
nebo 100 g di confettura di amarene
Glassa per copertura
- 400 g di zucchero
- 2 albumi a temperatura ambiente
- 6 gocce di limone
- 1 - 2 cucchiai di codette colorate
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2590 kJ / 619 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Sacharidy
- 104.7 g
- Tuk
- 19.3 g
- Vláknina
- 3.6 g
Alternativní recepty
Minestra di fave con cicoria
50 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Cartellate
1h 5 min.
Pasticcio altamurano
3 Std. 30 Min
Sasanelli gravinesi
45 Min
Pasta di mandorle
1h 30min
Pasticciotti leccesi
1 Std. 15 Min
Mostaccioli al mosto cotto
1 Std.
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Pettole pugliesi
3 Std.
Focaccia barese
2 Std. 55 Min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min