
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta di mandorle
- 200 g di mandorle pelate
- 200 g zucchero
-
50
g di limoncello
nebo 50 g di liquore Strega
Pasta frolla
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 200 g di zucchero
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 3 uova
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 bustina di zucchero vanigliato (volitelně)
-
150
g di confettura di ciliegie
nebo 100 g di confettura di amarene
Glassa per copertura
- 400 g di zucchero
- 2 albumi a temperatura ambiente
- 6 gocce di limone
- 1 - 2 cucchiai di codette colorate
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 619 kcal / 2590 kJ
- Protein
- 11.1 g
- Tuk
- 19.3 g
- Sacharidy
- 104.7 g
- Vláknina
- 3.6 g
Alternativní recepty
Cartellate
1hod. 5min
Sasanelli gravinesi
45min
Pucce
7hod.
Incapriata di fave e zucchine
6hod.
Calzoncelli melfitani
1hod. 40min
Pasta choux al cacao
1hod. 10min
Minestra di fave con cicoria
50min
Pasticciotti leccesi
1hod. 15min
Pettole pugliesi
3hod.
Calzone pugliese alle cipolle
2hod. 30min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3hod. 20min
Zeppole di San Giuseppe
1hod. 50min