Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony

Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony

4.7 27 rating
Příprava 30min.
Celkový 1hod.
6 porcí

Suroviny

  • 230 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 300 gramů cibule napůl
  • 75 - 95 gramů česneku podle požadované intenzity (viz Tip)
  • 110 gramů másla na kousky, plus extra na opečení chleba
  • 3 stonky petržele, čerstvé pouze lístky
  • 3 plátky žitného chleba
  • 110 gramů pšeničné mouky, hladké
  • 1350 gramů vody
  • 3 ¾ čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    1 ½ zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody)
  • 1 ½ čajovou lžičku soli
  • ¾ čajové lžičky pepře černého, mletého
  • 15 gramů česneku
  • máslo na orestování chlebových kostiček
  • 1 ½ čajové lžičky jablečného octa
  • pepř, čerstvě umletý pro servírování

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 634.5 mg
Protein 4.8 g
Kalorie 1614.6 kJ / 385.9 kcal
Tuk 29.5 g
Vláknina 2 g
Nasycený tuk 18.3 g
Sacharidy 27.3 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...