Zařízení & příslušenství
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
Příprava 30min.
Celkový 1hod.
6 porcí
Suroviny
-
230 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
-
300 gramů cibule napůl
-
75 - 95 gramů česneku podle požadované intenzity (viz Tip)
-
110 gramů másla na kousky, plus extra na opečení chleba
-
3 stonky petržele, čerstvé pouze lístky
-
3 plátky žitného chleba
-
110 gramů pšeničné mouky, hladké
-
1350 gramů vody
-
1 ½ zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody)3 ¾ čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
-
1 ½ čajovou lžičku soli
-
¾ čajové lžičky pepře černého, mletého
-
15 gramů česneku
-
máslo na orestování chlebových kostiček
-
1 ½ čajové lžičky jablečného octa
-
pepř, čerstvě umletý pro servírování
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
634.5 mg
Protein
4.8 g
Kalorie
1614.6 kJ /
385.9 kcal
Tuk
29.5 g
Vláknina
2 g
Nasycený tuk
18.3 g
Sacharidy
27.3 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Žampiónová krémová polévka
20min.
Krémová bramborová polévka s rukolou
25min.
Kukuřičná polévka s chorizem
1hod.
Bramborová kari polévka
35min.
Krémová hrášková polévka
40min.
Smetanová česneková polévka s bůčkem
35min.
Cibulová polévka
1hod. 10min.
Špenátová polévka s vejci
35min.
Hrachová krémová polévka
25min.
Krémová květáková polévka
30min.
Brokolicový krém
30min.
Pórkový krém
40min.