Svět rizota

Rizoto je typickým a tradičním prvním chodem v italské kuchyni a je dobře známé po celém světě. Díky Thermomixu® můžete rizoto snadno a rychle připravit doma, přičemž úspěch je v podstatě zaručen! Vyberte si z mnoha klasických, původních i gurmánských verzí a najděte to svoje nejoblíbenější.

Klasická rizota

Původní rizota

4 tajné triky, jak v Thermomixu® připravit dokonalé rizoto

Díky Thermomixu® vám pro dokonalé rizoto stačí shromáždit potřebné ingredience. Pokud chcete být kreativní a vyzkoušet svůj vlastní recept, přečtěte si naše tipy:

1) Vždy zvolte rýži, která je určená pro přípravu rizota. Doporučujeme následující druhy rýže:

Carnaroli: vždy al dente, skvěle se hodí na rizota s mořskými plody a masem
Vialone nano: rýže bohatá na škrob, ideální na přípravu krémových rizot, zejména se zeleninou
Roma: vhodná na přípravu měkkého a vláčného rizota
Baldo: skvěle vstřebává koření a tekutiny a má příjemnou krémovou texturu

2) Nejdříve rýži opražte po dobu 3 min /120 °C / rychlost 1. Zrna tak během přípravy zůstanou neporušená.
3) Rýži dochuťte vínem nebo pivem – vstřebá tím dané aroma, které jí dodá neobvyklou chuť.
4) Až budete s vařením hotovi, vmíchejte do rýže tuk, jako je máslo a/nebo sýr. Rizoto tak nabude „lesklého“ efektu a krémové konzistence.

Program Ohřev

Ohřejte si rizoto ve svém TM6 s inovativním programem Ohřev.

Rizoto je tak lahodné, že nám málokdy nějaké zbude. Pokud však doma nějaké zbytky rizota máte, můžete je snadno ohřát stejně jako jiné pokrmy díky programu Ohřev na přístroji TM6. Zjistěte, jak vám Thermomix® může usnadnit přípravu jídel a jak si můžete dopřát víc času pro sebe a své blízké. Objevte 4 jídla, která s programem Ohřev chutnají ještě lépe.

Začněte používat program Ohřev

Gurmánská rizota

Objevte všechna vynikající rizota, která můžete v Thermomixu® připravit.

Rizoto pro každou příležitost