Rizoto je typickým a tradičním prvním chodem v italské kuchyni a je dobře známé po celém světě. Díky Thermomixu® můžete rizoto snadno a rychle připravit doma, přičemž úspěch je v podstatě zaručen! Vyberte si z mnoha klasických, původních i gurmánských verzí a najděte to svoje nejoblíbenější.
Díky Thermomixu® vám pro dokonalé rizoto stačí shromáždit potřebné ingredience. Pokud chcete být kreativní a vyzkoušet svůj vlastní recept, přečtěte si naše tipy:
1) Vždy zvolte rýži, která je určená pro přípravu rizota. Doporučujeme následující druhy rýže:
Carnaroli: vždy al dente, skvěle se hodí na rizota s mořskými plody a masem
Vialone nano: rýže bohatá na škrob, ideální na přípravu krémových rizot, zejména se zeleninou
Roma: vhodná na přípravu měkkého a vláčného rizota
Baldo: skvěle vstřebává koření a tekutiny a má příjemnou krémovou texturu
2) Nejdříve rýži opražte po dobu 3 min /120 °C / rychlost 1. Zrna tak během přípravy zůstanou neporušená.
3) Rýži dochuťte vínem nebo pivem – vstřebá tím dané aroma, které jí dodá neobvyklou chuť.
4) Až budete s vařením hotovi, vmíchejte do rýže tuk, jako je máslo a/nebo sýr. Rizoto tak nabude „lesklého“ efektu a krémové konzistence.