Nejkrásnější období roku má své kořeny v tradicích. Různé kultury a regiony po celém světě slaví Vánoce úžasnými a jedinečnými způsoby, zejména prostřednictvím jídla. Čtěte dál a zjistěte, jak vám Thermomix® pomůže začlenit do vašich oslav globální vánoční tradice, které potěší vaše přátele a rodinu a které vám zpříjemní období svátků.
Ačkoli Vánoce jsou 25. prosince, v mnoha částech světa se hlavní oslavy konají večer předtím. Na Štědrý večer_ se rodiny scházejí, aby si předaly dárky a společně povečeřely. Jedním z příkladů je Svátek sedmi ryb, italsko-americká oslava, která se koná na Štědrý večer a zahrnuje švédský stůl plný lahodných pokrmů z mořských plodů a ryb.
V zemích, kde hlavní oslavy připadají na Štědrý den, 24. prosince, je tento den často ve znamení nákupů, balení dárků a domácích prací na poslední chvíli. V tak rušný den je vaření složitých jídel to poslední, co má někdo chuť řešit. Usnadněte si práci pomocí programu Pomalé vaření: stačí si vybrat vydatný guláš nebo kari a nechat Thermomix® pracovat, dokud nenastane čas na podávání vašeho pokrmu.

Přestože den oslav může vypadat stejně, jídlo podávané k vánočnímu obědu se po celém světě výrazně liší v závislosti na místních zvycích a tradicích. Zde je několik příkladů:
• Japonsko: Po chytré marketingové kampani v 70. letech 20. století se mnoho japonských rodin na Štědrý den schází u bohaté porce smaženého kuřete, přestože Vánoce nejsou v Japonsku tradičním náboženským svátkem.
• Etiopie: Vánoce se slaví tradičním slavnostním jídlem, které se skládá z vydatného doro wat, neboli pikantního dušeného kuřete, podávaného s chlebovými plackami injera.
• Polsko a východní Evropa: V celé této oblasti je tradicí 12 ti chodové menu bez masa, které obvykle zahrnuje pokrmy jako ryby, boršč z červené řepy a kutia, sladký nákyp z medu a ořechů.
Vánoční stoly po celém světě zdobí dezerty, které v sobě nesou historii, symboliku a nádech magie. Na Novém Zélandu a v Austrálii se podává Pavlova – křehká pusinka se šlehačkou a čerstvým ovocem, která údajně vznikla jako pocta ruské baletce Anně Pavlovové. Lehkost dezertu odráží baletčin půvab během turné ve 20. letech 20. století.
V průběhu desetiletí se Pavlova postupně vyvíjela a kromě klasické oblohy z jahod a kiwi dnes existují moderní varianty s tropickým ovocem, čokoládovou polevou nebo dokonce svátečním kořením, které jí dodává vánoční nádech. A přestože Pavlova vypadá impozantně, nemusí být nijak složitá. Thermomix® vám pomůže se šleháním bílků tak, aby byly zaručeny dokonale lesklé špičky a nezbytná hedvábně jemná struktura pusinek. Potom se už o další kouzlo postará trouba a vy se můžete soustředit na tu zábavnou část: zdobení svého mistrovského díla.
Funkce Vzdálené monitorování na vašem přístroji Thermomix® TM7 vás bude informovat bez ohledu na to, kde se právě nacházíte. Získávejte reálné aktualizace a okamžitá upozornění na chytrý telefon prostřednictvím aplikace Cookidoo®, ať vždy víte, jak je na tom příprava jídla. Nemusíte se zdržovat v kuchyni. Klidně odpočívejte nebo řešte věci, co máte na seznamu úkolů, zatímco Thermomix® TM7 pracuje za vás. Dopřejte si chytřejší a pohodlnější přípravu jídla, kterou zvládnete i v náročné dny!