Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g beringela cortada em meias-luas finas
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Pimenta q.b.
- 3 ½ c. chá de sal
- 50 g queijo parmesão
- 150 g queijo mozarela cortado em pedaços
- Água q.b. p/ cozer a massa
- 350 g massa fresca de castanha tipo penne (ver dica)
- 35 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 350 g tomate em pedaços
- 120 g pimento vermelho cortado em tiras
- 120 g pimento verde cortado em tiras
- 1 c. chá de paprika
- 1 c. chá de orégãos
- 400 g leite
- 35 g farinha
- 20 g manteiga
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2105 kJ / 503 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 7 g
Alternativní recepty
Esparguete com creme de beringela
40min
Tarte de cogumelos e alho-francês
40min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1h
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Rolos de beringela com presunto
50min
Empadão de legumes
1h
Tarte de polenta e curgete
50min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50min
Crocante mediterrânico
50min
Soufflé de alho-francês
1hod. 30min
Lasanha caprese
50min
Almôndegas de beringela
1h