
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chipirones
- 20 chipirones enteros frescos (aprox. 400 g)
- 2 manzanas reineta (peladas, en cuartos y descorazonadas)
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 20 g de piñones
- 500 g de agua
Salsa
- 1 morcilla de cebolla sin piel (aprox. 100 g)
- 1 sobre de tinta de calamar
- 80 g de vino Pedro Ximénez
Montaje
- 1 cucharada de harina
- 100 - 150 g de aceite para freír
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 8 - 10 tallos de cebollino
- 1 cucharada de sal en escamas
- Nutriční hodnoty
- na 1 ración
- Kalorie
- 208 kcal / 871 kJ
- Protein
- 7.5 g
- Tuk
- 17.58 g
- Sacharidy
- 5.04 g
- Vláknina
- 0.7 g
Alternativní recepty
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6hod. 20min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45min
Calamares en su tinta
1hod. 5min
Cóctel de langostinos con vinagreta de cítricos
1hod.
Gambones o langostinos marinados en papillote
2hod. 30min
Cebollas rellenas de beicon y queso
1hod. 15min
Croquetas negras de chipirones
9hod. 45min
Borrajas con gambas
40min
Pimientos riojanos rellenos de gulas con salsa de tinta
30min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Arroz negro de chipirones con verduras
1hod. 20min