Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g di cavolo nero a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di verze a listarelle (1-2 cm)
- 40 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di porro a rondelle (1-2 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fagioli precotti in scatola
- 2 pomodori pelati
- 1 dado per brodo vegetale
- 6 foglie di basilico fresche, lavate
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 700 g di acqua
- 4 fette di pane casereccio, tipo toscano o altro tipo di pane
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Protein
- 25 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 9 g
Alternativní recepty
Zuppetta di ceci
45 min
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45 min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1 godz.
Zuppa di cipolle di Cannara
1 godz.
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1 Std. 5 Min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 min
Zuppa frantoiana
45 min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min
Crema di cavolo nero e cannellini
50 min
Zuppa al profumo di curcuma
1 godz.
Cacciucco di ceci
50 min
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1 godz. 30 min