Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
100
g onions, cut into quarters
nebo 100 g spring onions, cut into pieces - 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, thinly sliced
- 1 red chilli, deseeded
- 30 g fresh parsley, leaves only
- 30 g fresh coriander, roughly cut, plus extra to garnish
- 60 g olive oil
- 1 lemon, juice only
- 1 tsp salt, plus one pinch extra
- 600 g monkfish fillet, skinless, boneless, cut into 4 pieces
- 30 g fresh mint, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g carrots, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 100 g turnips, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 150 g potatoes, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 1 preserved lemon, cut into quarters (see tip)
- 1 pinch freshly ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cinnamon
- 550 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 21 g
Alternativní recepty
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1 Std. 50 Min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10 min
Potato and Dried Mushroom Soup
35 min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 Std.
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 min
Octopus and Potato Salad
40 min
Halibut with Apricot Chutney
30 min
Vegetable harrira soup
45 min
Miso Whitefish with Green Beans and Chickpea Purée
3 Std.
Ukrainian borscht
35 min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 min