Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
100
g onions, cut into quarters
nebo 100 g spring onions, cut into pieces - 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, thinly sliced
- 1 red chilli, deseeded
- 30 g fresh parsley, leaves only
- 30 g fresh coriander, roughly cut, plus extra to garnish
- 60 g olive oil
- 1 lemon, juice only
- 1 tsp salt, plus one pinch extra
- 600 g monkfish fillet, skinless, boneless, cut into 4 pieces
- 30 g fresh mint, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g carrots, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 100 g turnips, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 150 g potatoes, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 1 preserved lemon, cut into quarters (see tip)
- 1 pinch freshly ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cinnamon
- 550 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 21 g
Alternativní recepty
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Spiced Red Wine Pears
45 Min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35 Min
Creamy pea soup
40min
Spaghetti Vongole
40min
Caldeirada (Fish Stew)
45 Min
Pears in red wine
3 Std. 20 Min
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1h 10min
Fish Stew
45 Min
Steak au Poivre
20min