Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g di cipolla
- 50 g di carota
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di guanciale di maiale stagionato, a cubetti
- 1 pomodoro a cubetti, senza semi e buccia
- 6 foglie di lattuga verde, a listarelle
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 100 g di cubetti di prosciutto crudo
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
nebo 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 3 carciofi romani, a fette sottili
-
450
g di fave fresche sgranate
nebo 450 g di fave surgelate sgranate - ½ cucchiaino di sale
- 4 fette di pane tostato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Protein
- 21.7 g
- Sacharidy
- 30.9 g
- Tuk
- 17.2 g
- Vláknina
- 14 g
Alternativní recepty
Zuppa di patate e carciofi
1h
Zuppa di ceci e rosmarino
1h
Fave in umido
1h
Ceci in umido
1 godz. 30 min
Fagioli con le cotiche
1 godz. 45 min
Zuppa di carciofi
35 min
Trippa alla trasteverina
45 min
Fagioli alla contadina
35 min
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Fagioli in umido
1 godz. 30 min
Calzoncini con i ceci
2h 15min
Zuppa di fave
50 min