
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g di cipolla
- 50 g di carota
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di menta fresca le foglioline
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di guanciale di maiale stagionato, a cubetti
- 1 pomodoro a cubetti, senza semi e buccia
- 6 foglie di lattuga verde a listarelle
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 100 g di cubetti di prosciutto crudo
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
nebo 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 3 carciofi romani, a fette sottili
-
450
g di fave fresche sgranate
nebo 450 g di fave surgelate sgranate - ½ cucchiaino di sale
- 4 fette di pane tostato
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 357 kcal / 1495 kJ
- Protein
- 21.7 g
- Tuk
- 17.2 g
- Sacharidy
- 30.9 g
- Vláknina
- 14 g
Alternativní recepty
Zuppa di carciofi
35min
Fave al guanciale
35min
Sagne chine
1hod. 40min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1hod.
Trippa alla trasteverina
45min
Fave in umido
1hod.
Ceci in umido
1hod. 30min
Fagioli con le cotiche
1hod. 45min
Zuppa di fave
50min
Zuppa di ceci e cicoria
1hod.
Fagioli in umido
1hod. 30min
Fagioli alla contadina
35min