Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roggensauerteig
- 130 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- 150 g Wasser, kalt
- 200 g Buttermilch, kalt
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 250 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
nebo 10 g Honig - 5 g frische Hefe
- 2 TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 656 kJ / 161 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 2 g
- Vláknina
- 3.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kommissbrot
15h 30min
Einfaches Mischbrot
3u. 40min
Roggen-Schmalz-Brot
16hod. 10min
Zwirbel-Graubrot
16h
Oberländer
14h 30min
Wachauer Laberl
15u. 20min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Gewürzbrot
16h 30min
Roggensauerteig
96h 20min
Bauernbrot
16u. 15min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min