Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roggensauerteig
- 260 g Wasser, lauwarm
- 20 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 200 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 25 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 50 g Wasser
Hauptteig
- 90 g Wasser
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 180 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)
- 1 TL Schmalz und etwas mehr zum Einfetten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 7541 kJ / 1932 kcal
- Protein
- 46 g
- Sacharidy
- 358 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 31 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Zwirbel-Graubrot
16h
Oberländer
14h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Gewürzbrot
16h 30min
Roggensauerteig
96h 20min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Schweizer Bauernbrot
7 godz.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Buttermilchbrot
18 Std.