
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 175 g Wasser kalt
- 300 g Hartweizengrieß fein, (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 83 kcal / 349 kJ
- Protein
- 3 g
- Tuk
- 3 g
- Sacharidy
- 13 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Nasycený tuk
- 0 g
- Sodík
- 190 mg
Alternativní recepty
Bauernbrot
16hod. 15min
Apfel-Weizensauerteig
48hod. 20min
Ciabatta
17hod.
Buttermilchbrot
18hod.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20hod. 10min
Schweizer Rustico
25hod. 20min
Dinkel-Wolke
16hod. 30min
Oberländer
14hod. 30min
Wachauer Laberl
15hod. 20min
Baguettes parisiennes
15hod. 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14hod. 30min
Weißbrot
15hod.