
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 800 g Erdäpfel, speckig geschält, in Stücken (1,5-2 cm)
- 3 Mini-Gurken (à ca. 85 g), mit Schale, gut gewaschen
- 200 g Essiggurkerl und Gurkerlwasser
- 80 g Zwiebeln halbiert
- 1 Knoblauchzehe halbiert
- 40 g Butter in Stücken
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 120 - 140 g Gurkerlwasser
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 - 2 TL Kapern, eingelegt
- 3 Stängel frische Dille Spitzen abgezupft, gehackt
- etwas Sauerrahm zum Garnieren (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 300 kcal / 1255 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 9 g
- Sacharidy
- 52 g
- Vláknina
- 7 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Sodík
- 1431 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
40min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1hod.
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Erdäpfelgulasch
1hod. 10min
Krautfleckerl
40min
Fisolengulasch
1hod. 10min
Risi-Bisi
30min