Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 800 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Stücken (1,5-2 cm)
- 3 Mini-Gurken (à ca. 85 g), mit Schale, gut gewaschen
- 200 g Essiggurkerl und Gurkerlwasser
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 120 - 140 g Gurkerlwasser
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 - 2 TL Kapern, eingelegt
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft, gehackt
- etwas Sauerrahm zum Garnieren (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1255 kJ / 300 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 52 g
- Tuk
- 9 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 7 g
- Sodík
- 1431 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Krautfleckerl
40min
Eiernockerl
30 min
Fisolengulasch
1h 10min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40min
Blunzenpackerl
50min
Paradeissauce mit Salzerdäpfeln
1h
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1h
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min