Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g Kartoffeln, festkochend, klein, längs halbiert
- 400 g Auberginen, in Stücken (3 cm)
- 6 EL Olivenöl
- 2 EL Sesam, geschält
- 2 EL Sesam, dunkel
- 1 EL Kreuzkümmelsamen
- 2 TL Salz
- 30 g glatte Petersilie, abgezupft
- 20 g Minze, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 200 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 200 g Gurken, mini, Bio, entkernt, in Stücken
- 1 rote Spitzpaprika, in Stücken
- 3 EL Granatapfelsirup
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Chiliflocken
- 150 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 50 g Schmand
- 15 g Zitronensaft
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 Prise Zucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2337 kJ / 558 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 32 g
Alternativní recepty
Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing
40min
Fattousch
25 Min
Rotkohlsalat - Kırmızı Lahana Salatası
10 Min
Orientalischer Kartoffelsalat
2h
Tabouleh mit Aprikosen
35min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 Std.
Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası
20 Min
Tabouleh
15 Min
Bulgursalat - Kısır
1 Std.
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1 Std.