Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Erdäpfelröstimasse
- 800 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 1 ½ - 2 TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
Schwammerlsauce
- 300 g frische Champignons, in Scheiben
- 1 EL Butterschmalz
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Weißwein
- 200 g Wasser
- 100 g Schlagobers
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
nebo 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 3 TL Maisstärke
- ½ TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 2 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- 1 TL Thymian, getrocknet
- Sonnenblumenöl zum Braten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1303 kJ / 312 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 1338 mg
Alternativní recepty
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1h
Pressknödel mit Schwammerl und Salsa-Verde-Dip
2h 35 min
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1h 40min
Kas-Press-Knödel
45min
Erdäpfel-Schwammerl-Gulasch
1h
Grießnockerl
30min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Erdäpfelknödel
1h 10min