Rýže se celosvětově těší postavení základní suroviny, která je významnou součástí oblíbených pokrmů. Přečtěte si další informace a objevte její všestrannost. Inspirujte se k přípravě receptů, jako je indické kari nebo italské rizoto, které snadno připravíte v přístroji Thermomix®.
Kari, biryani a pilaf | Rýže basmati: Rýže basmati je aromatická a dlouhozrnná rýže, která se hojně používá v indické kuchyni.
Thajské speciality | Jasmínová rýže: Je známá pro svou nesrovnatelnou chuť a o něco tvrdší konzistenci než rýže basmati.
Paella | Bomba neboli kulatozrnná rýže: Tento druh krátkozrnné rýže dokáže absorbovat velké množství tekutiny, aniž by se lepila.
Rizoto | Rýže Arborio nebo Carnaroli: Tento druh krátkozrnné rýže italského původu s vysokým obsahem škrobu je známý svou krémovou konzistencí.
Sushi | Sushi rýže: Protože obsahuje velké množství škrobu, má lepkavou strukturu a je ideální pro přípravu sushi rolek, nigiri a temaki.