Objevte, jak jednoduchost a luxus posouvají stolování na zcela novou úroveň. Nejde jen o náročné recepty, ale také o promyšlené kombinace a rafinované úpravy, které pozvednou chuť pokrmu.
Snadný způsob, jak začít se zdokonalováním jídel, je používat ingredience s výraznou chutí. Kvalitní výrazné koření, omáčky a přílohy mohou jídlu dodat skutečnou hloubku a charakter a s minimálním úsilím ho posunout na vyšší úroveň. Zde je několik návrhů, které můžete vyzkoušet:
Sladké a slané, ostré a kyselé nebo pikantní a svěží? Šéfkuchaři špičkových restaurací umí sestavit odvážné kombinace chutí, které se vymykají kulinářským normám. Nechte se inspirovat neobvyklými chuťovými kombinacemi, které posunou vaše pokrmy na vyšší úroveň.
• Jednoduchý a lahodný předkrm získáte zabalením plátků sladkého melounu do slaného prosciutta.
• Do špenátového salátu přidejte nakrájené mango a plátky červené chilli papričky. Dodají mu ohnivý tropický nádech.
• Umami, známá jako pátá chuť, se dobře snoubí s kyselými ingrediencemi. Zkuste spojit mozzarellu bohatou na umami s kyselými rajčaty a balzamikovým octem.
• Experimentujte a přihoďte do ranního jahodového koktejlu pár lístků čerstvé bazalky, abyste si oblíbený pokrm trochu zpestřili.
Ať se jedná o sametově hladkou béarnskou omáčku, pikantní citrusovou redukci nebo bohatý výpek s červeným vínem, omáčky dokážou pozvednout chuť a strukturu vašeho jídla. Pokrmům dodávají také na vizuální atraktivitě – stačí jedna nebo dvě kapky ochuceného oleje nebo troška pesta a i ten nejjednodušší těstovinový pokrm se promění ve víkendovou lahůdku.
Jedním z typů omáček, jejichž příprava může být obtížná, jsou omáčky připravované na základě emulgování. Emulze vznikají spojením dvou surovin, které se obtížně mísí a mají tendenci se oddělovat. S přístrojem Thermomix® je však příprava jakékoli emulze snadná a bez stresu. Klikněte sem a zjistěte, jak připravit působivé emulzní omáčky, které skvěle doplní každý pokrm.