Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tiroler Knödel
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Speckwürfel
- 240 g Milch
- 300 g Semmelwürfel
- 3 Eier
- ½ - 1 TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
Berglinsen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 100 g Karotten, in Würfeln (5 mm)
- 100 g Lauch, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Berglinsen, getrocknet, gewaschen
- 1000 g Wasser
- 10 g Tomatenmark
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
nebo 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 10 g Balsamico
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Wacholderbeeren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3287 kJ / 786 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 90 g
- Tuk
- 33 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 12 g
- Sodík
- 1181 mg
Alternativní recepty
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Krautfleckerl
40 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Eiernockerl
30 min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Semmelknödel
50 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Wurstknödel
1h 20 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h