Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tiroler Knödel
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Speckwürfel
- 240 g Milch
- 300 g Semmelwürfel
- 3 Eier
- ½ - 1 TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
Berglinsen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 100 g Karotten, in Würfeln (5 mm)
- 100 g Lauch, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Berglinsen, getrocknet, gewaschen
- 1000 g Wasser
- 10 g Tomatenmark
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
nebo 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 10 g Balsamico
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Wacholderbeeren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3287 kJ / 786 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 90 g
- Tuk
- 33 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 12 g
- Sodík
- 1181 mg
Alternativní recepty
Krautfleckerl
40 Min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Mohnnudeln
1h 30min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Semmelknödel
50 Min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1h 30min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Grießnockerl
30 Min