Optimalizujte přípravu, abyste ušetřili peníze i čas! Přečtěte si, jak si na další den připravit vynikající jídlo – skvělé na obědy do kanceláře nebo dětem do školy.
Použijte jednoduchý trik – nevařte jen pro dva, ale připravte si rovnou čtyři nebo šest porcí najednou. Večeři si tak nejenom více užijete, ale také vám zbydou chutné porce navíc na další den.
S pomocí filtrů Cookidoo® můžete upravit velikosti porcí a najít recepty, které se k sobě hodí. Takto jednoduše budete pro sebe a svého partnera vařit efektivněji a pohodlněji.
- Pečené kuře: maso natrhejte a použijte ve fajitách, wrapech nebo salátech. Smíchat ho můžete také s houbovou omáčkou a doplnit o těstoviny.
- Boloňská omáčka: použijte zbytky k ochucení pizzy nebo je smíchejte s fazolemi. Získáte tak „víceméně“ chilli con carne.
- Ryba: vyzkoušejte ji v různých těstech nebo rybích burgerech.
- Rýže: rýži můžete orestovat s vejcem, slaninou, hráškem nebo jinými surovinami, které doma najdete.
- Bramborové pyré: použijte je například k přípravě noků.
- Chléb: můžete si připravit strouhanku, ochutit ji bylinkami a zmrazit, případně ji použít ve sladkých nebo slaných pudincích na bázi chleba.
- Různá zelenina: na konci každého týdne zkontrolujte, jaká zelenina vám v lednici zbyla, a připravte jarní salát nebo tortilu se vším možným.
Některé recepty, především ty, které obsahují maso a omáčku, obvykle získávají lepší hustotu, chuť a konzistenci až po nějakém čase. To platí pro polévky, omáčky i dušená masa a jejich směsi. Dochází k tomu díky chemickým reakcím mezi jídlem a kořením, ale někteří to přisuzují i našim vlastním smyslům. Když vaříme, na vůně a chutě receptu si zvykneme, ale další den je náš čich odvyklý a my tak lépe vnímáme drobné rozdíly v chuti.