Víceúrovňové vaření - síla páry

Můžete snadno připravit více pokrmů najednou - vrstvu po vrstvě. Použijte všechny části Thermomixu® najednou - mixovací nádobou, varný košík, Varoma mísu, Varoma tácek a Varoma víko. Inspirujte se našimi návrhy receptů a pozvedněte své vaření na novou úroveň lahodnosti!

Vrstva po vrstvě

Vytvořte hlavní pokrm pomocí více úrovní a vaření „vše v jednom“ (obsahující například proteiny, zeleninu a brambory) nebo využijte úrovně k přípravě kompletního menu s předkrmem, hlavním jídlem a dezertem najednou. Pro optimální výsledky vaření přidávejte ingredience ve správném pořadí!

Dolní vrstvy (mixovací nádoba a varný košík): do téhle vrstvy patří ingredience, které se vaří nejdéle.

Horní vrstvy (Varoma mísa a Varoma tácek): ingredience, které se vaří nejrychleji umístěte nahoru, odkud je budete moct po uplynutí doby vaření snadno vyjmout a dát stranou!

Kompletní pokrm na jeden zátah

Technika vaření v papilotě

Technika vaření v papilotě spočívá v tom, že se suroviny zabalí do pečicího papíru, který se pevně uzavře jako balíček tak, aby se uvnitř balíčku hromadila pára. Při použití této techniky se jídlo vaří v páře a ve vlastní šťávě, a tak se zvýrazní jeho chuť a dosáhne se mimořádně šťavnaté struktury!

Úžasně šťavnaté balíčky

Rychlý tip pro ještě lepší chuť!

Dodejte jídlu chuť a vůni tím, že ochutíte vodu použitou pro vaření v páře. Použít můžete například: víno • ocet • koření • kůru z citrusů • aromatické bylinky • česnek • cibuli

Báječné a šťavnaté z páry

Věděli jste, že…

Varoma systém díky své kapacitě umožňuje připravit až 8 porcí ryby, masa, vajec, kuřete nebo zeleniny. Navíc můžete zvýšit kapacitu při přípravě hlavního chodu, který se připravuje v mixovací nádobě - stačí některé ingredience uvařit ve Varomě a přidat je do hlavního receptu. Takto je možné například připravit špenát a mrkev, které následně při servírování přidáte do polévky!

Vychutnejte si více porcí díky Varomě

Jídlo pro jednoho nebo pro dva

Jaké nádobí lze používat ve Varomě?

Vařit můžete přímo ve Varomě. Některé recepty však vyžadují speciální nádobí, jako jsou například zapékací misky nebo formy na dorty, bábovky, moučníky. Používejte vždy žáruvzdorné materiály, jako je keramika, kov nebo silikon. Skleněné nebo plastové nádoby používejte pouze v případě, že jsou žáruvzdorné. Nezapomeňte věnovat pozornost rozměrům nádobí a ujistěte se, že se do Varomy správně vejde a že ji lze zavřít!

Sladké dezerty připravované v páře

Chléb a pečivo připravené v páře