Naše moře a jezera jsou domovem celé řady vynikajících ryb. Prohlédněte si náš výběr receptů, které vaše chuťové pohárky vezmou na cestu kolem světa: od celých ryb a filetů až po ryby pečené v troubě či dušené… máte co objevovat!
1 - Jedním z tajemství úspěchu je nevysušit rybu dlouhým pečením. Rybí maso by se mělo snadno dělit do vrstev.
2 - Ryba je velmi delikátní, a tak doporučujeme mírnější způsoby přípravy.
3 - S Thermomixem® si můžete vybrat ideální teplotu, dobu přípravy a také techniky sous-vide nebo vaření na páře, abyste dosáhli lahodnějšího výsledku. Vyzkoušejte náš recept na lososa s fenyklovým salátem s jablky.
4 - Čím je ryba delikátnější, tím méně času je třeba ji marinovat. Přečtěte si náš článek o rybích marinádách a omáčkách.
5 - Pokud používáte mraženou rybu, rozmrazte ji tak, že ji dáte do lednice do odkapávací nádoby.
Vysoce kvalitní kameninové produkty Rockstar se snadno používají a snadno čistí. Kameninové produkty Rockstars jsou na vnější straně glazované a na vnitřní straně jemně porézní, abyste dosáhli těch nejlepších kulinářských výsledků.
Koupit nyní
Hlava – rybí hlava, kosti a kůže jsou skvělé na přípravu rybího vývaru. Hlavu můžete použít i do jiných rybích polévek nebo vařit a servírovat se zbytkem ryby.
Rybí hřbety – jsou skvělé pečené v troubě, obalené v bylinkách nebo sušeném ovoci, případně je můžete obalit do listového těsta. Skvělou volbou jsou hřbety z tresky a lososa.
Plátky – jsou skvělé na dušení, vaření nebo grilování.
Filety – jsou velmi univerzální a perfektní pro děti, protože nemají kosti. Kromě smažení jsou velmi dobré dušené, pečené v papilotě nebo v troubě.
Celá ryba – ideální na grilováni či pečení v troubě. Chcete-li být kreativnější, můžete celou rybu opéct ve slané krustě (samotné nebo ochucené kořením a čerstvými bylinkami) nebo ve chlebovém těstu.
• Kůže a šupiny by měly být kovově lesklé.
• Ryba by měla vonět čerstvě a neměl by být cítit silný zápach rybiny či amoniaku.
• Oči by měly vystupovat, měly by být jasné a světélkující.
• Žábry by měly být světle červené, čisté a vlhké.
• Na dotek by ryba měla být tuhá, nikoli houbovitá a měkká.