Dvacet pokrmů z ryb, které musíte vyzkoušet

Naše moře a jezera jsou domovem celé řady vynikajících ryb. Prohlédněte si náš výběr receptů, které vaše chuťové pohárky vezmou na cestu kolem světa: od celých ryb a filetů až po ryby pečené v troubě či dušené… máte co objevovat!

Pět tipů na přípravu ryby

1 - Jedním z tajemství úspěchu je nevysušit rybu dlouhým pečením. Rybí maso by se mělo snadno dělit do vrstev.

2 - Ryba je velmi delikátní, a tak doporučujeme mírnější způsoby přípravy.

3 - S Thermomixem® si můžete vybrat ideální teplotu, dobu přípravy a také techniky sous-vide nebo vaření na páře, abyste dosáhli lahodnějšího výsledku. Vyzkoušejte náš recept na lososa s fenyklovým salátem s jablky.

4 - Čím je ryba delikátnější, tím méně času je třeba ji marinovat. Přečtěte si náš článek o rybích marinádách a omáčkách.

5 - Pokud používáte mraženou rybu, rozmrazte ji tak, že ji dáte do lednice do odkapávací nádoby.

Pozvedněte svou večeři na novou úroveň

Lahodná ryba připravená pomocí kameninových produktů Rockstars

Výborné rybí recepty podle Markéty Hrubešové připravené v Thermomixu® budou ještě chutnější, pokud při jejich přípravě použijete kameninové produkty Rockstar. Tato kolekce ryb inspirovaná skvělou kuchařkou vás bude určitě bavit.

Ryby podle Markéty Hrubešové

Vysoce kvalitní kameninové produkty Rockstar se snadno používají a snadno čistí. Kameninové produkty Rockstars jsou na vnější straně glazované a na vnitřní straně jemně porézní, abyste dosáhli těch nejlepších kulinářských výsledků.
Koupit nyní

Zapečeno k dokonalosti

Snadné každodenní večeře z ryb

Od kůže po ploutev – použijte celou rybu

Hlava – rybí hlava, kosti a kůže jsou skvělé na přípravu rybího vývaru. Hlavu můžete použít i do jiných rybích polévek nebo vařit a servírovat se zbytkem ryby.

Rybí hřbety – jsou skvělé pečené v troubě, obalené v bylinkách nebo sušeném ovoci, případně je můžete obalit do listového těsta. Skvělou volbou jsou hřbety z tresky a lososa.

Plátky – jsou skvělé na dušení, vaření nebo grilování.

Filety – jsou velmi univerzální a perfektní pro děti, protože nemají kosti. Kromě smažení jsou velmi dobré dušené, pečené v papilotě nebo v troubě.

Celá ryba – ideální na grilováni či pečení v troubě. Chcete-li být kreativnější, můžete celou rybu opéct ve slané krustě (samotné nebo ochucené kořením a čerstvými bylinkami) nebo ve chlebovém těstu.

Voňavé polévky

Tučná ryba a libová ryba

Tučné ryby, např. makrela, pstruh, losos, tuňák a sardinky, obsahují velké množství omega-3 mastných kyselin, které jsou zdraví prospěšné. Tyto ryby jsou skvělé grilované nebo prudce opečené. Libové ryby, např. hejk, cejn, smuha nebo mečoun, jsou ideální na dušení, pečení nebo úpravu v páře.

Tipy - čerstvá je nejlepší

• Kůže a šupiny by měly být kovově lesklé.
• Ryba by měla vonět čerstvě a neměl by být cítit silný zápach rybiny či amoniaku.
• Oči by měly vystupovat, měly by být jasné a světélkující.
• Žábry by měly být světle červené, čisté a vlhké.
• Na dotek by ryba měla být tuhá, nikoli houbovitá a měkká.

Ryba v přestrojení