Maso pro každou příležitost

Objevte zde vynikající recepty pro přípravu masa a drůbeže, včetně dušených mas, pirožek, burgerů, koláčů a pečení. Nápady na obědy do krabičky, večeře během pracovního týdne i víkendové obědy.

Masová jídla během týdne

8 jednoduchých večeří z kuřecího masa

Zobrazit více

Thermomix® tipy

Domácí mleté maso:
V případě čerstvě mletého masa nechte mrazit kousky bez šlach (3 cm silné) jakéhokoli druhu masa (např. hovězí, vepřové, jehněčí, krůtí, kuřecí) v jedné vrstvě po dobu 30–40 minut. Částečně zmrazené maso namelte po dobu 10–15 sekund na rychlost 6. Domácí mleté maso použijte na burgery, karbanátky, sekanou, boloňskou omáčku nebo masový koláč.

Sekání masa:
Chcete-li si nasekat maso, vložte do mixovací nádoby vykostěné uvařené maso bez omáčky a sekejte po dobu 4-5 sekund na rychlost 4. Takto nasekané maso je skvělé do tortil, slaných koláčů, pájů nebo masových kroket. Představuje výborný způsob, jak využít nespotřebované zbytky masa.

Pirožky, burgery a slané koláče

Vařte podle své chuti

Rare, medium nebo well done? Jak máte steak nejraději? V režimu Sous-vide si pro přípravu svého steaku zvolíte správnou teplotu: 54 °C pro jemně propečený (medium-rare), 60 °C pro středně propečený (medium) a 64 °C pro dobře propečený (well done). V režimu Sous-vide můžete vždy připravovat steaky a žebírka podle svých představ. Navíc tužší kousky masa, jako je hrudí nebo líčka, budou díky režimu Sous-vide krásně měkká a šťavnatá.

Přečtěte si více

Víkendové obědy

Dušení masa

Dušení je další způsob přípravy jídel, jehož výsledkem jsou mimořádně šťavnaté a chutné pokrmy z masa. Víceúrovňové vaření znamená, že šťáva z masa odkapává z nádoby z Varoma® dolů na rýži nebo zeleninu, která se připravuje ve varném košíku. Lepší barvu a chuť dodá masu koření nebo paprika. Šťavnatější drůbeže nebo masa dosáhnete rychlým orestováním na pánvi ještě před dušením nebo po něm. Varoma tácek vyložte pečicím papírem. Zachycenou šťávu můžete použít pro přípravu omáčky.

Masové recepty připravené ve Varoma®, na kterých si pochutnáte

Nejlepší přílohy k masu