Maso pro každou příležitost

Objevte vynikající recepty pro přípravu masa a drůbeže, včetně dušených mas, pirohů, burgerů, slaných koláčů a pečení. Nápady na obědy do krabičky, večeře během pracovního týdne i víkendové obědy.

Masová jídla připravená během týdne

Jednoduché večeře z kuřecího masa

Thermomix® tipy

Domácí mleté maso:
V případě čerstvě mletého masa nechte mrazit kousky bez šlach (3 cm silné) jakéhokoli druhu masa (např. hovězí, vepřové, jehněčí, krůtí, kuřecí) v jedné vrstvě po dobu 30–40 minut. Částečně zmrazené maso namelte po dobu 10–15 sekund na rychlost 6. Domácí mleté maso použijte na burgery, karbanátky, sekanou, boloňskou omáčku nebo masový koláč.

Sekání masa:
Chcete-li si nasekat maso, vložte do mixovací nádoby vykostěné uvařené maso bez omáčky a sekejte po dobu 4-5 sekund na rychlost 4. Takto nasekané maso je skvělé do tortil, slaných koláčů, pájů nebo masových kroket. Představuje výborný způsob, jak využít nespotřebované zbytky masa.

Pirohy, burgery a slané koláče

Vařte podle své chuti

Rare, medium nebo well done? Jak máte steak nejraději? V programu Sous-vide si pro přípravu svého steaku zvolíte správnou teplotu: 54 °C pro jemně propečený (medium-rare), 60 °C pro středně propečený (medium) a 64 °C pro dobře propečený (well done). V programu Sous-vide můžete vždy připravovat steaky a žebírka podle svých představ. Navíc tužší kousky masa, jako je hrudí nebo líčka, budou díky vaření Sous-vide krásně měkká a šťavnatá.

Přečtěte si více

Víkendové obědy

Vaření masa v páře

Vaření v páře je další způsob přípravy jídel, jehož výsledkem jsou mimořádně šťavnaté a chutné pokrmy. Víceúrovňové vaření znamená, že šťáva z masa odkapává z Varoma mísy dolů na rýži nebo zeleninu, která se připravuje ve varném košíku. Lepší barvu a chuť dodá masu koření nebo paprika. Šťavnatější drůbeže nebo masa dosáhnete rychlým orestováním na pánvi po vaření v páře. Varoma tácek vyložte pečicím papírem. Zachycenou šťávu můžete použít pro přípravu omáčky.

Recepty s masem připravené ve Varoma. Určitě si pochutnáte

Nejlepší přílohy k masu